Lowrance 4G radar på båden.

Lowrance 4G radar på båden.

Jeg har monteret ny radar på båden. Det er en Lowrance 4G Broadband radar. Jeg har tidligere haft en Lowrance BR 24 radar, som jeg var meget tilfreds med. Nu ville jeg prøve den nye 4G radar, som skulle være endnu bedre. Den skulle kunne se noget længere og have et klarere billede m.m. Den gamle BR 24 radar kørte fint og er rigtig god til korte afstande, men på over 10 sm så den ikke så meget. Nu er det jo også lige meget, hvad der er over 10 sm væk. Det er jo næsten altid på kort afstand at jeg bruger den og til de korte afstande er BR 24 radar helt perfekt. Den viser det hele, som jeg skrev i mit forrige indlæg om ” radar eller AIS på båden” Nu har jeg været på vandet og prøvet den nye 4G radar, og den kan se meget længere end den gamle kunne. Jeg prøvede den i Nyborg fjorden og den viste det hele fint. Der var enkelte bøjer, som isen havde flyttet lidt på. Ude ved Storebæltsbroen ved Fynssiden prøvede jeg at zoome ud for at se, hvad der kom frem. Der blev jeg overasket, for nu kunne jeg se både Langeland og Lolland og selv Falster kom med. Der er en afstand på ca. 40 sm derned. Det er mere, end der står i specifikationen og mere, end jeg havde regnet med, fra sådan en lav båd som min. Mod nord kunne jeg se helt til Samsø. Hvad jeg så lige skal bruge det til, ved jeg ikke, men nu kan jeg se meget langt. Når jeg zoomer ind, så det kun lige er Storebælt, man ser, bliver AIS bådene vist fint med radaroverlay. I Nyborg fjorden bliver bøjerne også vist fint. Jeg mangler nu at se, om den også vil vise de små ting som pæle, vader og fugle og det må være på næste tur, at det skal prøves.

 

 

Jeg ligger her ved Fynssiden af Storebæltsbroen, og har sat cursoren ned i det røde punkt, som radaren viser nord for Falster. Der er 39,9 sm derned.

Jeg ligger her ved Fynssiden af Storebæltsbroen, og har sat cursoren ned i det røde punkt, som radaren viser nord for Falster. Der er 39,9 sm derned.

Jeg ligger her ved Fynssiden af Storebæltsbroen, og har sat cursoren ned i det røde punkt, som radaren viser nord for Falster. Der er 39,9 sm derned.

Her er et kort med AIS bådene og med radaroverlay.

 

Her er et kort fra Nyborg fjorden, hvor bøjerne bliver vist fint

Her er et kort fra Nyborg fjorden, hvor bøjerne bliver vist fint

 

 

 

Af Bjarne Schou

Udgivet i Bjarnes Artikler