Insight Genesis, opsætning af mine farver.

Insight Genesis sociale kort i saltvand.

IG_Icon_200

For et lille stykke tid siden blev der lukket op, så vi igen kunne bruge Insight Genesis sociale map (SM) i saltvand. Det var åbenbart bare en misforståelse, der havde fået det lukket, men den er nu rettet, så vi igen kan bruge SM i saltvand. Vi har hele tiden kunne bruge vores egne IG kort; det var kun SM kortet, som var lukket ned.

IMG_3171

Her er et billede fra min båd Big Futte. Det er to ens HDS’er, så jeg kan vælge, om det er den forreste eller bagerste, der skal være med kort eller med ekkolod. Her er den bagerste med SM kortet.

Opsætning af IG kortene. Der har været flere, som har spurgt til, hvordan jeg har sat min HDS op, så jeg kan få de flotte farvede kort. Jeg har også haft mange besøg, hvor folk har fået sat deres HDS’er op på samme måde som min med Insight Genesis kortene. IG kortene virker fint på HDS Gen 2, HDS Gen 2 Touch og på HDS Gen 3. Der var flere, som også havde behov for at få oprettet en konto ved Insight Genesis. Det har Jan Kreuz lavet en fin YouTube film om, som findes under Manualer. Han har lavet to film, en om hvordan han logger på vandet og en om hvordan det gøres ved PC’en. Den sidste finder du her på siden. http://lowranceprostaff.dk/

Den film giver en fin gennemgang af, hvordan man opretter en konto og om, hvordan logningerne bliver til et kort. Er det kun dybdekurver, man har behov for, er IG gratis. Skal kortene også bruges med bundhårdhed og vegetation koster det 99 $ om året.

For at vælge farver og dybder skal man ind i “Skravering” og så i “Special”, så kan man selv vælge de dybder og farver, som man vil have på kortet og her kan man se, at det er muligt at lave to forskellige farve opdelinger. Jeg har valgt at bruge Dybde 1 til det lave vand og Dybde 2 til det dybere vand. Så Dybde 1 bruger jeg herhjemme i f.eks. i Storebælt og Dybde 2 er til laksefiskeriet ved Møn, Bornholm eller Sverige.

På Dybde 1 kortet har jeg valgt farver ud fra, at jeg ville have en tydelig kontrastfarve ved 18 fod, for det er det laveste vand, jeg fisker ind til. Det er fordi, mit fiskeri efter havørred herhjemme næsten altid er med Dipsy Diver i str. 0. Jeg fisker næsten altid med to Dipsy Divere i hver side af båden; en som er 15 m fra båden og en på 20 m. Med den længde går de ned i ca. 4,5 – 5 m dybde. Jeg har så valgt en mørkeblå farve ved 18 – 19 fods dybdekurven, som er ca. 6 m. Den mørkeblå dybdekurve er tydelig at se, hvis de andre farver ved siden af er anderledes. Prøv at se her.

shot014

shot015

På disse to screenshots, som er fra Storebælt, vises 18 – 19 fods kurven fint. Billederne er fra samme sted.

shot016

shot017

De næste to screenshots er også fra samme sted. Jeg har bare zoomet lidt ud, så dybdekurverne nu er med 5 fods mellemrum.

shot031

Her er et screenshots, som viser, hvordan jeg har stillet min Dybde 1. Jeg vælger, hvor mange fod og hvilken farve de enkelte skal have. Det er individuelt, hvordan man vil dele det op. Jeg har set, at andre gerne vil have blå nuancer jo dybere det bliver, men jeg har valgt den her måde og det virker fint til mit fiskeri på Storebælt. Jeg har valgt nogle kraftige farver og kan bare lave dem om igen, hvis jeg bliver træt af at se på dem. Hvis man gerne have en anden dybde at styre efter, kan det jo bare deles op, så det kommer til at passe til ens eget fiskeri.

Der er 16 farver at vælge imellem og de kan igen reduceres med 10 % af gangen, så det giver mange muligheder, men det har jeg ikke haft behov for, da jeg stadig kører med farverne i 100 %. Jeg bruger fod, men det kan også laves om til meter.

shot020

Dybde 2 som jeg bruger til det dybere vand som f.eks. Møn, Bornholm og Simrishamn. Her har jeg valgt at, det er 40 meteren kurven, som skal være fremhævet, for den bruger vi meget ved Møn. Jeg har valgt samme kontrastfarve i mørkeblå til at markere området 130 til 140 fod.

shot021

Her er et typisk screenshots men fra Bornholm ved waypoint 11 og her ses det tydeligt, hvor 40 meter kurven er fremhævet eller området 130 til 140 fod.

Det har ikke været tilladt at bruge IG kort i saltvand i Sverige, men her fra den 1. maj er det nu blevet tilladt. Så det er bare om at få logget så meget som muligt og dele det på det sociale kort, jo hurtigere kommer SM kortet til at dække de områder, vi fisker meget i. Det gælder også her i Danmark, så log alle jeres ture og del det på det sociale kort.

Klik på billederne, så bliver de større.

Af Bjarne Schou

Udgivet i Bjarnes Artikler