Insight Genesis med farver.

Insight Genesis med farver.

Der er kommet en ny feature i Insight Genesis, så man nu selv kan vælge farver. Det nu muligt at vælge op til 16 forskellige farver på IG kortet. Det, synes jeg, er rigtig fint, så kan man selv vælge, hvordan ens IG kort skal se ud.

Hvis man ikke vil vælge farver, bliver IG kortet vist i forskellige blå nuancer, som er rigtig flotte. Det begynder med hvid farve på det lave vand, for så at blive lyseblåt og over til mørkeblå på det dybere vand. Det er flot og fint at sejle efter.

Men nu efter at jeg har opdateret mine HDS3 til nyeste version 2.0, kan jeg selv vælge de farver, jeg synes er flottest og er nemmest at sejle og fiske efter. Man skal ind i “Kort muligheder”, vælge “Se” og så ind i “Skravering” Der er der nu muligheder for vælge “Dybde 1” eller “Dybde 2” og flere andre ting, men for at man kan se egne farver, skal man først ned i “Special” for at sætte de farver ind, som de forskellige dybder skal have.

Jeg vil gerne have en kontrastfarve ved 18 fod, for det er den laveste dybde, jeg fisker ind til, når jeg fisker med Dipsy Diver efter havørred. Der vælger jeg f.eks. at 10 fod skal være hvid, 18 fod skal være blå og 26 fod bliver gul, så det giver en tydelig markering af, hvor 18 – 19 fods kurven er. Det kan man så gøre for de forskellige dybder, man vil bruge og så bliver det nemmere at se den dybde, man gerne vil sejle efter eller fiske ind til. Det er også muligt at dæmpe de forskellige farver, så de ikke er så kraftige. Det gør også, at der bliver mange flere muligheder med de forskellige farver.

Det er også muligt at vælge “Komposition” (bundhårdhed) eller “Vegetation”, men for at kunne bruge det skal man have en Premium konto ved IG, som man skal betale for. For at få ens logninger til at vise bundhårdhed og vegetation, skal man enten logge med 200 kHz, High CHIRP eller Medium CHIRP. Men hvis man ikke har behov for bundhårdhed og vegetation, er det gratis at bruge IG. Man skal oprette en konto ved IG, så man er registreret. Jan Kreuz har lavet en fin YouTube film, som kan ses her på Lowranceprostaff siden på : http://lowranceprostaff.dk/download/insight_genesis/Logning%20med%20Insight%20Genesis%20-%20foran%20PCen%20-%20YouTub.mp4

Den laver en fin gennemgang af, hvordan man bliver oprettet. Så er det bare at komme på vandet, få logget så meget som muligt og få det sendt over til IG. Når man sender det over, kan man enten holde det privat, så andre ikke kan se det, eller dele det på det sociale kort. Jeg deler alle mine logninger på det sociale kort, for på den måde bliver Danmark hurtigere dækket, så vi alle kan få glæde af det.

Der er bare det problem, at de i USA ikke er klar med det sociale kort til saltvand endnu, men de har lovet, at der ikke skulle gå så lang tid, før de er klar. Det er alle Fiskekortets logninger, de er ved at lægge over i IG. Der er enkelte steder i saltvand, der er tilgængelige på det sociale kort og der er mange ferskvandssøer, som er dækket. Det, jeg selv har logget, er ikke kommet på det sociale kort endnu, så det IG kort, som jeg bruger, er mine egne og en fiskekammerats logninger.

Det med at kunne lave sine egne farver på IG kortet virker fint på Lowrance HDS3 og på HDS Gen 2, både på den med touch og på den med knapper.

Jeg vil vise nogle billeder, som er fra Nyborg fjorden. Billederne er fra nøjagtig samme sted og med samme zoom niveau. Her kan man rigtig se forskellen.

 

shot008

Det første billede er med Fiskekortet, som jeg har brugt og logget til i mange år. Her er der dybdekurver med 3-4 fods mellemrum.

 

shot011

Her er et IG kort fra nøjagtig samme sted med de farver, jeg har valgt. Kortet er i 1 fods mellemrum, men det kunne også have været med enten 3, 5, eller 10 fod. Dybdekurven på 18-19 fod er vist fint i begge sider af fjorden. Det er den kurve, som jeg fisker ind til, når jeg bruger Dipsy Diver.

 

shot013

Her er samme billede, men bare med andre farver.

 

shot012

Her som det ser ud, når det ikke vælges farver. Så hvis det er for meget med alle de farver, så er der også den mulighed.

 

shot009

Sådan ser det ud på det normale søkort og jeg bruger Navionics kortet, men det kunne også være C-Map.

Klik på billederne, så bliver de større.

Af Bjarne Schou

Udgivet i Bjarnes Artikler