Havørredfiskeri på det lave vand 2010

Til fiskeri på det lave vand er det nye Navionics Platinum+ kort helt fantastisk. Det har en funktion, så man kan bruge luftfoto som søkort. Det viser tangbuske, tangbælter, strømrender, større sten, badekar og revlegennembrud m.m. Det er lige det, man har brug for, hvis man vil kastefiske efter havørreder på det lave vand. På den åbne kyst viser det kun et stykke udad, men i fjorde er der som regel det hele med, bl.a. i Odense fjord. De pladser, som jeg har brugt over 20 år på at finde, er vist på kortet og i en fin opløsning lige til at sejle efter. Det har gjort det meget nemmere at finde fiskepladserne. Kortet kører jeg på min navigator, en Lowrance HDS 10 og hvis der er dybde kurver i området kan de lægges som en skygge oven på. I Odense fjord er de kendte pladser som Stenhovedet, Tornø Kvissel, Guldkysten, Sønder- og Nørre holm, Vestermaen, Ulvehovedet m.m. vist fint og en plads som jeg kun har hørt om, Kælderen, er også vist. Den har jeg prøvet at finde i mange år uden held og her er den vist lige så tydeligt og også hvordan man kan sejle derind. Der er sikkert mange andre steder i landet, som er lige så interessante. Områder som Odense fjord, Nyborg fjord og omkring Æbelø kender jeg godt. Jeg har fisket der i mange år og alle de steder, hvor jeg plejer at fange havørreder, er med, men kortet viser også nye pladser, som skal afprøves, næste gang jeg kommer forbi.

Det normale søkort på den ene og så Navionics Platinum+ kort på den anden.

Klik på billederne, så bliver de større.

af Bjarne Schou

Udgivet i Bjarnes Artikler