Forum

Velkommen til vores forum

Vores forum er til for at hjælpe dig som har et spørgsmål der omhandler lowrance produkter, hvis du er i tvivl om opsætning af dit instrument eller har spørgsmål til lowrance produkterne er du meget velkommet til at stille dem i vore forum og så vil vores 3 Prostaffer besvare dem så hurtig og så godt som overhovedet muligt.

Er du ny bruger?

For at stille spørgsmål skal du være oprettet. KLIK HER for at oprette dig.

Velkommen Gæst 

Vis/Skjul header

Velkommen, gæst! For at skrive indlæg kræves det, at du bliver registreret.

Sider: [1] 2
Forfatter Emne: Ekkolodsproblemer efter opgradering
john@assur-
ator.dk
Newbie
Indlæg: 16
Permalink
Indlæg Ekkolodsproblemer efter opgradering
den: April 17, 2016, 11:15
Citat

Jeg har to stk HDS GEN3 som er forbundet til hver sin transducer. Den ene transducer er en Lowrance B744 og den anden er en "ombygget" Raymarine B744. De har indtil I går fungeret uden problemer, hvor den ene kører på 50 KHz og den anden på 200 KHz. I går da jeg var ude at Fiske kunne ekkolodsmodulet på den HDS der er forbundet til Lowrance B744 pludselig ikke finde bunden. Jeg prøvede de sædvanlige tricks med at resette/slukke/tænde o.s.v. men det hjalp ikke.
Her til formiddag har jeg forsøgt at opgradere software og har installeret version 3.5.54.1.85 men det hjalp dog ikke.

Den anden HDS fungerede fint lige indtil jeg foretog en software opgradering og via Internettet brugte den automatiske software opgradering. Her blev version 3.0.53.1.108 installeret og hereafter kunne ekkolodsmodulet der burger den ombyggede Raymarine transducer heller ikke finde bunden.

Er der nogen der har en ide til hvad jeg kan gøre for at få det til at fungere igen?

Mvh
John

PS! Iøvrigt under det mig at den automatiske opgradering installerer version 3.0.53.1.108 på det ene og version 3.5.54.1.85 på det andet af to identiske apparater som blev opgraderet med en halvtimes mellemrum?

john@assur-
ator.dk
Newbie
Indlæg: 16
Permalink
Indlæg Re: Ekkolodsproblemer efter opgradering
den: April 17, 2016, 13:37
Citat

Jeg har fundet forklaringen på forskellen I version. Der lå et 3.0.53.1.108 image på kortet. Jeg har nu installeret 3.5.54.1.85 på begge HDS GEN3'erne.

Problemet er der dog stadigvæk. Ingen af ekkolodsmodulerne kan finde bunden.

Mvh
John

john@assur-
ator.dk
Newbie
Indlæg: 16
Permalink
Indlæg Re: Ekkolodsproblemer efter opgradering
den: April 17, 2016, 14:37
Citat

Jeg har forsøgt at downgrade versionen på den HDS der virkede i formiddags til version 2.0-52.1.75-31933-r1-Standard-1´; men der er stadig problemer med ekkolodsmodulet. Min første antagelse om at det var software opgraderingen der skabte problemerne er jo nok ikke rigtig.

john@assur-
ator.dk
Newbie
Indlæg: 16
Permalink
Indlæg Re: Ekkolodsproblemer efter opgradering
den: April 17, 2016, 15:27
Citat

Har prøvet at bytte om på HDS'erne. Det giver same resultat. Det kunne måske tyde på at det er forbindelsen til transducerne der ikke fungerer; men det er dog lidt mærkeligt at begge transducerne går I stykker samtidigt. Jeg er på rimelig bar bund så alle ideer er meget velkomne!

Mvh
John

Kiwi
Pro
Indlæg: 205
Permalink
Indlæg Re: Ekkolodsproblemer efter opgradering
den: April 18, 2016, 05:17
Citat

Hej John

Prøv at lave en "hard reset" af begge instrumenter. Vi har oplevet at der nogen gange ligger noget gammelt firmware på instrumenterne efter en ny software.
Du skal starte med at tage en backup af dine indstillinger og waypoint. Alt bliver slettet.
Under filer gemmer du indstillingerne af begge instrumenter på et sd-kort. Og så gemmer du også waypiont på sd-kort.
Så laver du en "hard reset". Hold zoom + og - inde samtidig og hold dem trykket inde. Tænd instrumentet, med de 2 knapper holdt i bund. Du skal holde dem inde, indtil at der på skærmen kommer vælg sprog. "Hard reset" er udført. Når de kører, efter du har konfigureret instrumentet. Lægger du dine indstillinger samt waypiont ind igen fra sd-kortet.
Når begge instrumenter har fået en "hard reset", skal du lige under ekkolods indstillinger, indstalation kontrollere at transducer er valgt korrekt. Raymarinen kan du nok ikke finde på listen over transducer 😉 Så vælger du bare ukendt.

Håber dette løser problemet, ellers skriv igen, John 🙂

MVH Kim

Med venlig hilsen
Kim W. Hansen
Prostaff

Bjarne
Pro
Indlæg: 325
Permalink
Indlæg Re: Ekkolodsproblemer efter opgradering
den: April 18, 2016, 07:55
Citat

Hej John

Når dine transducere har virket og problemet først er kommet, efter at du har opdateret, så synes jeg, det er oplagt, at du skulle prøve den nye mulighed, der er kommet i dine HDS Gen3 med at lave en rapport direkte til Lowrance. Du finder det samme sted, som du tjekke for opdateringer, bare under support. Jeg har prøvet det. Man skal udfylde et skema, hvor der er forskellige valgmuligheder og også et felt, så man kan skrive, hvad problemet er og man kan sætte screenshots ind og vise dem problemet. Du får hurtigt en returmail om, at de ser på problemet og så ved du, at de er i gang og har de brug for andre oplysninger, kontakter de dig.

Mvh Bjarne

john@assur-
ator.dk
Newbie
Indlæg: 16
Permalink
Indlæg Re: Ekkolodsproblemer efter opgradering
den: April 18, 2016, 16:42
Citat

Tak Kim og Bjarne!

Jeg har forsøgt med "hard reset" på alle mulige måder: Desværre uden resultat. Jeg prøver med en rapport til support som Bjarne anbefaler.

Mvh
John

john@assur-
ator.dk
Newbie
Indlæg: 16
Permalink
Indlæg Re: Ekkolodsproblemer efter opgradering
den: April 21, 2016, 13:39
Citat

Jeg har oploaded to rapporter i tirsdags; men Lowrance har overhovedet ikke givet lyd af sig. Jeg er kommet i kontakt med Martyn fra Palby og aftalt at de tager et kig på de to apparater.

Mvh
John

Bjarne
Pro
Indlæg: 325
Permalink
Indlæg Re: Ekkolodsproblemer efter opgradering
den: April 22, 2016, 08:13
Citat

Hej John

Jeg tror ikke, at du har fået sendt de rapporter, så de er gået igennem til Lowrance. De to gange jeg har sendt til dem, har jeg fået en returmail inden for få minutter. Jeg tror bare, det er en maskine, der er sat til at svare, men det gør heller ikke noget, bare man ved, at nu er rapporten kommet ind i deres system og at de ser på det. Så jeg ville prøve at sende dem igen, til du får et autosvar, så ved du, at de kommet igennem og at de ser på det. For det, jeg mente, var, at der må være noget software, de har lavet om på, når dine transducere har virket, men ikke gør det efter en opdatering. Det vil det være fint, at de får det at vide, så de kan lave det om.

Det er rigtigt fint, du får Martyn til at se på det og jeg hører gerne, hvad løsningen bliver.

Mvh Bjarne

john@assur-
ator.dk
Newbie
Indlæg: 16
Permalink
Indlæg Re: Ekkolodsproblemer efter opgradering
den: April 22, 2016, 17:50
Citat

Kære Bjarne.

Der blev givet en kvittering på skærmen om at upload var gennemført; men det lyder som der er gået noget galt alligevel. Jeg har skrevet til Lowrance support og Martyn ville også undersøge det via hans kanaler.
Jeg giver en status her på forum, når vi forhåbentligt er blevet klogere.

Mvh
John

Sider: [1] 2
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Side indlæst på: 0.036 sekunder.