Elite7 CHIRP afprøvet på Storebælt.

Jeg har været på Storbælt for at prøve den nye Lowrance Elite 7 CHIRP. Jeg var ikke så heldig med vejret, for det blæste 6 til 8 m/sek. Det var noget mere end de havde lovet, så det var vanskeligt at lave gode billeder. Men selv med de forhold blev de rimelig gode.

Jeg er lidt imponeret over al det, de har fået proppet ind i den, men jeg skal vænne mig til, at der er færre knapper, så betjeningen er lidt anderledes end på mine HDS’er. Elite7 CHIRP er en såkaldt Stand alone enhed, hvor det er begrænset, hvad der kan tilsluttes. Den er ikke som HDS serien, hvor det hele kan tilsluttes, men den har NEMA 2000, så den kan forbindes til VHF og autopilot. Elite7 CHIRP er med widescreen i 16:9 format, så man har en rimelig stor skærm. Den kan deles, så man kan have op til 3 ting vist på samme tid.

Jeg har ikke prøvet kortdelen så meget, men det ser ud til, at den kan det hele. Den kører fint med det store Navionics kort og Fiskekortet fra Claus virker også fint. Den har kun en kortskuffe, så der må skiftes kort efter behov.

Det, jeg var mest interesseret i, var ekkoloddet, som både kan køre med normalt ekkolod og det nye CHIRP ekkolod. Den kan også køre med Downscan og det er fra samme transducer, som følger med. Den har samme Broadband ekkolod indbygget, som vi kender fra HDS serien og som jeg synes, er rigtigt godt. Den kan køre med 83 kHz med den store spredning eller med 200 kHz på den normale traditionelle måde. Den kan også køre Medium CHIRP og Høj CHIRP, som er det nye, hvor den bruger en stigende frekvens. Med Downscan kan den køre med enten 455 eller 800 kHz. Det er rigtigt mange ting, de har bygget ind i den.

De indstillinger, som jeg brugte, da jeg tog disse billeder, er næsten, som da den kom fra Lowrance. Jeg kører med indstillingerne i ”Auto” og ”Støjafvisning” er på ”Lav” og ”Overflade klarhed” også på ”Lav”. Så det er muligt, at den kan finjusteres bedre.

Prøv at se billederne. Tryk på billedet for at få det op i større format.

Det blæste lidt, så billederne er blevet lidt hakket.

Screen008

Her er et billede, hvor jeg bruger Medium CHIRP. Det er en stime småfisk med enkelte større fisk ved siden af.

 

Screen009

Her er også en stime småfisk og enkelte større fisk ved siden af.  Her er det med 2x Zoom.

 

Screen058

Her bruger jeg Medium CHIRP og DownScan samtidig. DownScan er yderligere delt op ,så jeg kan zoome ind. Her har jeg zoomet ind 2 gange.

Screen003

Her er jeg ved lavbroen og kører med både Høj og Medium CHIRP samtidig med DownScan. Det er bropiller vi kan skimte. Det viser også lidt fisk.

Screen018

Her er det det samme, men hvor jeg har kortdelen med.

Screen019

Kun med DownScan.

Screen046

Her kører jeg med 83 kHz og DownScan.

Screen074

Her er jeg inde i Nyborg fjorden, hvor der er en fin fiskestime.

Screen087

Et mere fra ca. samme sted.

Af Bjarne Schou

Udgivet i Bjarnes Artikler