Bjarnes overlay på Lowrance HDS søkortet

Bjarnes overlay på Lowrance HDS søkortet.

På billedet under kan I se mine overlay data på mit søkort. Jeg har SOG, som er farten over grunden som her er 21,2 knob. Så har jeg DTD, som er distancen til destination, som her er 20,4 sømil og BTW, som er kursen til waypoint, her kurs 291. Så har jeg ETA, som er beregnet tid til ankomst. Det bruger jeg meget, når jeg fisker på steder, hvor jeg har mange waypoint eller til transport sejlads, så ved jeg hele tiden, hvor langt der er til punktet og hvad kurs og hvad tid jeg er fremme med den fart, jeg sejler. Så er det bare at koble autopiloten til, så skal man kun holde øje med om man sejler ind i noget. Så har jeg, som på ekkoloddet, omdrejninger og hvor meget brændstof jeg bruger og så har jeg, hvor mange timer motoren har gået og nederst temperaturen på motoren. De trekantede skibe, som I ser, er fra min AIS modtager. Jeg har også radar overlay på, og skibene er afmærket med rødt.

overlay på søkort

 

Klik på billederne, så bliver de større.

af Bjarne Schou

Udgivet i ProStaff opsætninger