Bjarnes grundindstillinger af StructureScan på Lowrance HDS10

Bjarnes grundindstillinger af StructureScan på Lowrance HDS10

Ved indstilling af StructureScan på min Lowrance HDS10 bruger jeg palette 6, overfladeklarheden er sat til lav og til det lave vand bruger jeg 800 kHz. Følsomheden eller ”contrast” kører ikke automatisk, men skal stå på omkring 50% til 60%, det afhænger af dybden. Jeg har lavet nogle test med fisk på 28 fod vand. Da viste det sig ikke at være så kritisk med ”contrast” for fiskene kunne ses helt ned til 20% og 70% følsomhed var for meget. Range sættes til automatisk og så sætter jeg den til at se til begge sider. Det kan man lave om på efter behov. Jeg bruger 800 kHz  ud til 100 fod, og 455 kHz er ud til 300 fod’s dybde. Når jeg kommer ud på mere end 220 til 230 fod vand, kan den finde på at skifte til det lavere vand. Så stiller jeg den selv til det dybere vand og så kører den fint igen, men så mangler dybden. Det er derfor, at jeg også har dybden på, på ekkoloddet.

På billedet herunder kan I se mine data overlay på StructureScan’en. Dybden er her 135 fod, fart over grunden er 2,6 knob, fart igennem vandet er 2,4 knob, vandtemperatur er 5,0 grader, volt supply er 14,1 volt, og på ekkoloddet har jeg dybden i fod, som er 134 fod.

På billedet herunder er der en gul kant rundt om det ene billede, det er det, der er aktivt. For at det næste billede kan blive aktivt, skal ”Pages” knappen holdes nede, til den skifter.

 

 

Klik på billederne, så bliver de større.

Af Bjarne Schou

Udgivet i ProStaff opsætninger