Bjarnes grundindstillinger af HDS ekkolod

Bjarnes grundindstillinger af Lowrance HDS ekkolod.

Til trolling bruger jeg følgende indstilling af HDS 10 ekkoloddet.

Jeg kører med autofølsomhed slået til, for den klarer det fint, synes jeg og ellers er det nemt skrue op eller ned med op til 40 % på de nederste knapper uden at skulle ind i menuen. Jeg skruer en gang imellem op for følsomheden til skærmen bliver grumset og så ned igen, til den bliver fin at se på, så skal den stå der, og først ved store dybdeforskelle skal man stille på den igen. Fisker jeg i et område med samme dybde, er det ikke nødvendigt at stille følsomheden igen.

Som farver på skærmen vælger jeg som regel palette nr. 13, som jeg synes er flot, men der mange andre muligheder. Så har jeg tit amplitudescope slået til, for der kommer ekkoet, selv om jeg har skruet for langt ned for følsomheden.

Splitskærmen bruger jeg sjældent, men den findes ved at trykke Page og vælge ekkolod + ekkolod så kan man have 2 frekvenser f.eks. 83 kHz og 200 kHz kørende på samme skærm. Når jeg har de to frekvenser kørende samtidig, kan man se forskellen i, hvad de dækker. Jeg bruger normalt 83 kHz for at få det store overblik, for der har den en spredning på 60 grader. Den 200 kHz har en spredning på 20 grader.

Så bruger jeg programmet langsom trolling, støjafvisningen er sat til medium og overfladeklarheden er sat til lav, men det er forskelligt fra båd til båd. Det afhænger af bådens støj, motor m.m.

For at vælge transducer: Tryk menu, menu, Ekkolod ned til Installation + enter, ned til Transducer type + enter, og så vælg transducer f.eks. den rene 200 kHz, som hedder HST-WSBL, og derefter Gem.

Programmet langsom trolling findes ved at trykke menu, menu, ekkolod + enter, ned til Ekkolods indstilling + enter, vælg program og tryk enter.

Støjafvisningen og overfladeklarheden: Tryk menu, menu, og derefter Støjafvisningen eller overfladeklarheden.

F.eks. palette nr. 13: Tryk menu, ned til Ekkolods muligheder + enter og så vælg palette.

Det er mine indstillinger og det fungerer fint til mit fiskeri, men dermed ikke sagt, at det er den eneste rigtige måde at gøre det på, for der er mange andre muligheder.

af Bjarne Schou

Udgivet i ProStaff opsætninger